Tuesday, 9 September 2008
Fruit en groente helpen tegen stress
De anti-oxodant quercetine in appels, uien, broccoli, boerenkool, sperciebonen en tomaten blijkt te helpen tegen griep. De weerstand tegen besmetting via luchtwegen neemt toe. Wetenschappers van de universiteiten van South - Carolina en de Clemson Univeriteit bekeken bij muizen de effecten van quercetine. Muizen die drie dagen aan veel fysieke stress werden blootgesteld, werden anderhalf keer zo veel ziek dan muizen die het rustig aan konden doen. De gestreste dieren werden na een week ziek, bij de uitgeruste dieren sloeg de ziekte pas na twee weken toe. Als de gestreste muizen een dosis quercetine kregen toegediend bleken ze over net zoveel weerstand te beschikken als de uitgeruste muizen. Bovendien bleek quercetine een beschermend effect te hebben bij dieren die geen stress hoefden te ondergaan. Volgens de onderzoekers zou quercetine kunnen helpen om de weerstand te verhogen van atleten en anderen die in stressvolle omstandigheden terechtkomen. Agrarisch dagblad vrijdag 5 september 2008.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment